Het leed dat babykamer heet…. (Flexa)

Het leed dat babykamer heet. En waarom leed? Omdat het bij mij betekent dat mijn baby groot is en toe is aan een eigen kamertje.

Nevan is nu zeven maandjes oud en hij heeft vanaf zijn geboorte in een co-sleeper naast mijn bed gelegen. Ze worden zo snel groot en ik vond dus dat extra navelstrengetje een soort van fijn nog! Ook vind ik het ideaal met de borstvoeding, hoppa, beebs aan boobie en verder slapen maar.

Nu is het dus tijd om dat extra stukje navelstreng door te knippen. De co-sleeper maakt plaats voor een ledikantje in een andere kamer. Even een paar keer slikken, maar wie weet brengt deze fase ook weer wat leuks met zich mee. Slaap bijvoorbeeld.

Ik hou zelf absoluut niet van zoetsappig en had de babykamer voor de meiden ook zwart, dus die kant wilde ik met Nevan ook weer op gaan. Aangezien ons huis redelijk zwart en donker grijs is wilde ik voor de afwisseling eens wat anders proberen en ben ik klaar voor een nieuwe kleur. Kobalt blauw.! Nee grap natuurlijk. Dat kunnen mijn kleurintolerante ogen niet aan nie.

De kleur welke ik wel echt naast mijn liefde voor zwart lief heb is: khaki, armygreen en alles in die trant.

De vraag was, of ik het ook aan zou durven op de muren! Ik heb bij flexa wat kleurtesters opgevraagd, voor de zekerheid ook wat grijstinten, en heb dan toch besloten te gaan voor de kleur factory green!! Lekker industrieel. Just how I like it. De Flexa Kleurtesters hebben mij geholpen bij het maken van deze (voor mij echt een lastige) keuze. De kleurentesters zijn zo fijn en gemakkelijk! In mijn hoofd was dit plaatje al helemaal af.

Ik heb besloten om één muur in de kamer factory green te maken met een vintage/industrieel uiterlijk. Eerst heb ik één laag opgebracht aan de muur en laten drogen. Daarna nog een laag en terwijl de verf nog nat was, heb ik wat streepjes gezet met een niet gekozen kleur (camouflage green) en ben ik met een oud hydrofiel wat gaan ‘vegen’. Op en neer en heen en weer tot er een ‘versleten of vaal’ effect zichtbaar was. Net zo lang tot het klaar was. Met mijn OCD duurde dat wel eventjes. Het voordeel hiervan is, dat het niet verkeerd kan gaan.

Na wat uurtjes zwoegen is daar dan de perfect stoere ‘baby’kamer.

Een klamboe vind ik vaak wat meisjesachtig, dus om het stoere eer aan te doen, gebruik ik een legernet als klamboe. Nu nog op-pimpen met wat accessoires in de verantwoorde kleuren en dan hopen dat Nevan er ook lekker slaapt!

Laat je me even weten wat je hiervan vindt? En als je leuke tips hebt of musthaves welke echt niet mogen ontbreken, hoor ik het ook graag.